Различните видове дамски бански костюми

Дамските бански са създадени още от времето, когато жените са се учили да плуват!

Според историческия си произход те са създадени от платнени кърпички и след това се превръщат в екипировки за плуване през 1800-те.

По-късно те се превръщат в тежки артикули за къпане, а през 1958 г. удобният, лек и водоустойчив Spandex е създаден, за да даде начини за нов дизайн на бански костюми.

Днес банските костюми имат различни дизайни за всяка форма и размер на тялото. Всеки бански костюм си има цел независимо дали, ще акцентира или ще  прикрива определена част от тялото.

 

Как започва еволюцията на дамските бански костюми?

Съгласно събраните доказателства, като снимки и рисунки, плуването е спортно упражнение, още от древните цивилизации.

Модерните бански костюми, са създадени в средата на 19-ти век и се използват в най-вече в САЩ и Европа. Първоначално като рокля за плуване, изработена от черна вълна, покриваща цялото тяло на жената.

Дълги черни чорапи, са завършвали цялостната екипоровка, така че женското тяло да бъде изцяло покрито.

Слагали са дори и шапки, както и обувки, изработени от дантели. В онези времена само богатите, биха могли да си позволят да притежават някакъв бански костюм, докато тези, които са искали да го използват, са били съгласни да ги наемат от продавачите.

Photograph by Lorem Ipsum via Unsplash

В днешно време са създадени различни видове съвременни дамски бански костюми. Бикините са известни и идват с върха и дъното. Създаден е от Луис Риард, инженер от Франция, през 1946 г. Това революционно творение принуждава хората да гледат на банския по различен начин. Жените успяват да покажат голото си тяло и да напълнят тена си на плажа. В началото, те са направени от памук или вълна.

Когато по-късно изобретиха Spandex и по-късно Lycra, бикините станаха модерен и елегантен бански костюм за това време.

Дизайнерите в крайна сметка използват все по-малко плат, правейки бикините по-скучни и компактни от всякога.

Целите бански костюми, са създадени в началото на новия век, тъй като банските дрехи за плажа, стават по-популярни. С течение на годините, производителите използват, все по-малко плат за бански костюми, което ги прави и по-удобни за жените, които ги носят.

Освен за плуване, те се използват от и по време на фитнес, спорт и развлекателни дейности. Притежавали са стегнати ластици, така че по време на състезания по плуване плувците да могат да се движат свободно.

Банския костюм, не трябва да се използва главно и само за плуване! Той трябва да служи и за бъдещото модерно представяне на плажа!

Той не трябва да се използва главно за плуване, а трябва да служи и за представянето Ви на плажа.

От скромното си начало, дамските бански костюми, наистина еволюират във времето, което ги прави достъпно, не само в магазините, но и онлайн в интернет.