СТИЛОВЕ

КОГА са подходящи различните материи бельо

Бельото не се предлага само в много размери, форми и цветове; има и богат избор от платове и тъкани, от които да избирате! Ето най-често срещаните опции:

ПАМУК – Това е лека, мека, дишаща и естествена материя. Въпреки, че е много евтин материал, той е най-перфектния и предпочитан за използване в ежедневието. Памучното бельо е подходящо, както за ползване в офиса, така и за почивка у дома.

Недостатък е, че материята лесно поема влагата, затова определено не е подходяща за използване докато плувате или правите силови упражнения!

Недостатък е, че материята лесно поема влагата, затова определено не е подходяща за използване докато плувате или правите силови упражнения!

НАЙЛОН/ПОЛИЕСТЕР – Тези две синтетични материи са идеални за облекло и бельо за активно спортуващи. Те извеждат влагата от тялото, като намаляват риска от обриви, изтръпване и инфекции. Също така са много издръжливи, удобни, по-малко склонни към разпускане от памука и са практически идеални за спортно бельо. Най-доброто от всичко е, че те могат да помогнат бързо да влезете във форма.

От друга страна найлона и полиестера могат да причинят дразнене и зачервяване на кожата. Носете синтетично бельо САМО, когато сте на плажа, в басейна или на тренировка. След това отново се върнете към памучното бельо възможно най-бързо, за да избегнете неприятни усложнения.

КОПРИНА – Коприната е хлъзгава тъкан, която нежно се разстила навсякъде. Тя е лека, задържа топлината близо до тялото ви, съзвава усещане за мекота и лукс по кожата. Това е идеалният плат, който може да се използва за сън, тъй като в него ще се почувствате “точно там” в страната на сънищата.

Въпреки това, коприната е скъпа и и липсва дълготрайност. Тя също така задържа влагата по кожата ви и повишава риска от инфекции. По-добре е да притежавате няколко чифта копринено бельо, в които да се вмъквате, когато искате да се чувствате секси, след което да се върнете в нормалното памучно бельо.

ДАНТЕЛА – Дантелата вече не е толкова плътна или обемиста, колкото е била някога. Сега можете да намерите естествена дантела (направена от памучни влакна), смесена с найлон или полиестер, за да има еластичност без да увеличава раздразнението или инфекциозния риск. Тя е мека, гладка и много секси, дори ако се използва само като декорация за друго бельо. Висококачествената дантела може да бъде и по-издръжлива от другите материали.

Внимавайте, дантелата предлага минимална защита в студените дни. Ако ви предстои дълъг престой навън изберете нещо по-практично.