Намирането на най-практичната раница за училище е от първостепенно значение за учениците.

Лейди ЛЕН
автор

Родителите трябва да се съобразят с нуждите и желанията на детето си в зависимост от възрастта му.

“За да се предотвратят гръбначни изкривявания и други здравословни проблеми би трябвало да се избере най-добре балансираната ученическа чанта.”

Ако вашето дете иска да посещава предучилищна група, малките и удобни раници, са най-подходящи за носене. Нужно е да са много големи, колкото да поберат 1-2 тетрадки, кутия за храна и принадлежности за писане. В предучилищните занимални децата имат свои шкафчета, в които държат помагалата си, затова носенето им всеки път не е задължително.

Първи Клас
подготовка

Първокласниците се нуждаят от малко по-големи чанти, тъй като и учебните пособия стават повече със започване на училището. Все пак, възрастта им е крехка и прекалено тежките раници, не са поръчителни. Възползвайте се, ако в училището на детето ви предоставят за ползване шкафчета за учебници.

Не се спирайте на прекалено голяма раница. За предпочитане е да решите раница с колелца. Така даже да е претоварена няма да тежи на детето ви. Важно е да предвидите място и за спортен екип, кутия за обяд, бутилка за вода, тетрадки и учебни помагала.

В средния курс на обучение и гимназията натовареността става все по-голяма. Учениците носят всички необходими учебници за съответния учебен ден плюс тетрадките и пособоия за писане. Раницата, която би трябвало да изберете още веднъж би трябвало да е приятно балансирана. Препоръчително е да е от по-плътна материя, за да е по-издръжлива.

Родителите трябва често да напомнят на децата си да не носят раниците само на едно рамо, защото големите ученици имат този навик, тъй като костната им система не е напълно укрепнала, което крие риск от появата на гръбначни и костно-ставни проблеми.

Практично е да изберете раница с отделения, за да може детето да разпределя учебниците и учебните пособия по-лесно. Така ще бъдат защитени от намачкване, а и ще ги намира по-лесно.

Среден Курс
подготовка
“Родителите трябва често да напомнят на децата си да не носят раниците на едно рамо”

Подбрани модели ученически раници за всеки случай, можете да намерите в нашия онлайн магазин. На добър час!